Dags att köpa ny bil?

Är det dags att köpa en ny bil och du spanat på en riktig pärla att ställa i garaget istället för den gamla skrothögen? Här kommer då några tips som kan underlätta både försäljning, köp och val av bil för dig. Det kanske inte alltid är så enkelt att hitta precis det man vill ha, men om man är ihärdig och inte så kräsen så finns det riktigt fina fynd att hitta lite varstans.

Förslag på platser där man kan köpa och sälja

Tack och lov för internet! I och med detta fenomen har det blivit väldigt enkelt att både köpa och sälja bilar. Man kan hitta sådant som man inte visste fanns i närheten och till en rimlig prisklass. Vanliga hemsidor där man kan hitta riktigt bra priser är Tradera och Blocket. Det kan dock vara lite svårt att veta om det man köper är i så bra skick som säljaren faktiskt påstår. Ta med någon som är expert på bilar när du ska kolla på den du tänker köpa, det vill säga om du själv inte är väldigt bra på sådant som rör bilar och motorer. Jag brukar även vara noggrann med att få se alla papper och köra en provrunda innan jag bestämmer mig för att köpa något.

Att låna pengar för att köpa bil är vanligt

Det näst vanligaste lånet som svenska privatpersoner tar är just för att kunna finansiera ett bilköp. Man kan enkelt jämföra lån på olika hemsidor och se vilka som har bäst ränta. Det är lite sorgligt faktiskt att så många personer inte förstår vad som menas med ränta och därför sitter med alldeles för dyra lån som de inte kan betala av. Räntan, alltså kostnaden för att låna pengar, ska vara så låg som möjligt när du väljer ett lån. Den andra saken som du måste titta efter är tiden för återbetalning. Vanligtvis kan det vara skönt att gå igenom allt sådant på semestern när man ändå har tid över för annat än det man måste göra i vardagen.

Bilauktioner är bra för den som vill fynda

Om man vill fynda riktigt coola fordon så kan man besöka bilauktioner. Det som man kan tänka på innan man åker på något sådant är att man ser över sin budget som man kan buda med, om man har tänk buda alltså, och sedan hålla sig till den. Ibland kan priserna springa iväg rejält när man är på auktion och då är det viktigt att man har is i magen. Buda inte högre än vad din budget tillåter. Återkom hellre en annan gång när du har mer pengar att röra dig med så slipper du hamna i en jobbig situation.