Att trimma och styla bilen

Oavsett om man har en ny eller gammal bil kan det vara roligt att trimma eller styla den på olika sätt. Det kan handla om allt ifrån mindre styling som att klä om sätena, till att byta ut flera delar på bilen. Men det finns en hel del att tänka på när det gäller trimning och styling.

Åtgärder för bättre prestanda

Det finns flera åtgärder man kan ta till för att ge sin bil lite bättre prestanda. Ett alternativ är att använda sig av dieseloptimering för att öka kraften i bilen. Man kan också byta ut till exempel luftfilter, bromsar, insprutning och mycket annat för att bilen ska fungera lite bättre. Det går också att förbättra bilens kapacitet genom att trimma bilen så att den använder fler hästkrafter. Det gör att den blir ännu lite starkare.

Kan alla bilar trimmas och stylas?

När det gäller till exempel chiptrimning fungerar det på de flesta bilar. Det finns dock vissa undantag. När det gäller gasbilar eller hybridbilar kan det vara svårt att få trimningen att fungera. Däremot kan man ofta byta ut en del delar för att bilen ska bli lite snabbare eller få mer hästkrafter. I vissa fall får delbytena inte direkt någon annan funktion än att bilen låter lite extra, och det kan också vara önskvärt.

När det gäller styling brukar det inte vara något problem på någon bil. Exakt vad man kan göra varierar dock en del beroende på hur bilen ser ut.

Vad kostar det?

När det gäller styling och trimning kan kostnaden variera stort. Ju mer man trimmar bilen, desto dyrare är det generellt sett. Om man väljer att byta ut delar är det också som så att delarna kan variera i pris. Kan man utföra trimningen på egen hand sparar man in en del kostnader.

När det gäller styling kan även de åtgärderna kosta mer eller mindre pengar. Att sätta en annan klädsel på sätena kostar omkring 500 kronor och att tona rutorna med självhäftande folie kostar någon hundralapp. När det gäller omlackering av bilen kostar det betydligt mer.

Om man ska åka på en bilutställning kan det vara roligt att ha en lite stylad bil. Hur mycket man gör med bilen varierar, men det finns en hel del saker man kan göra på egen hand, även om man inte har så mycket kunskaper.

Kan bilens värde försämras?

När det gäller veteranbilar kan de tappa i värde om man stylar och gör om dem allt för mycket. Man kan styla och göra den i ordning, men en bilsamlare som söker en bil i originalskick kommer att betala mindre för en bil som moderniserats och kanske trimmats. Det kan alltså vara klokt att tänka på.