Skaffa bilförsäkring

När du kör din bil måste den vara försäkrad, både för din och andras skull. För att framföra ditt fordon måste det ha minst en trafikförsäkring. Det positiva är att du på egen hand kan påverka hur mycket försäkringen kostar dig.

Nummer ett: trafikförsäkring

Utan trafikförsäkring ska du inte köra din bil en meter. Det kan bli riktigt dyrt, förutom att det också är olagligt. En trafikförsäkring täcker egendom och personskador. Om du kör på en person eller någon annans egendom så täcker trafikförsäkringen skadan. Det är väldigt skönt för din plånbok. Det enda som du behöver betala är självrisken, som med alla försäkringar. Vare sig du kör en klassisk Morgan eller en Skoda från 2012 ska den vara försäkrad. När du skaffar försäkring är det smart att jämföra olika försäkringar så att du kan fatta ett bra beslut utifrån din ekonomi och vad som ingår. Gå in på Trafikförsäkring och hitta din försäkring så kan du köra i lugn och ro.

Din månatliga premie

Varje månad betalar du en premie. Hur mycket som du ska betala beror på din försäkring. Det absolut billigaste alternativet är att bara köra med en trafikförsäkring. Många väljer att halv- eller helförsäkra sin bil. Då gäller försäkringen även om bilen går sönder. Då blir premien dyrare. Vilken bil du kör, din ålder och var du bor påverkar hur mycket du ska betala. För att minska premien är det klokt att köra så lugnt som möjligt. Det är även smart att försäkra alla dina fordon hos samma försäkringsbolag. Om du har en fin Morgan som främst står i garaget är det klokt att använda samma försäkringsbolag till både den och din vardagsbil.

Köra Morgan

Ju billigare bil du kör, desto billigare premie. Eftersom en Morgan inte är en vanlig syn på vägarna blir naturligtvis premien lite dyrare. Men det är den värd. Om du har en veteranbil kör du den förmodligen främst på sommaren. Vid specialtillfällen som bröllop, veteranbilslopp och event. Det är smart att verkligen tänka igenom vilken försäkring som du ska satsa på. En vanlig trafikförsäkring eller en dyrare försäkring som också täcker eventuella skador på motorn och repor i lacken.