Morgan Aero 8

Morgan Aero 8 är en av Morgan Motor Companys nyare bilmodeller, och den introducerades år 2000. Den var då mycket speciell, eftersom det var den första nya modellen från biltillverkaren sedan 1948. Precis som förr var dock bilens underrede gjort i askträ. Chassit är dock gjort i metall, trots att rykten om att även chassit är i trä har florerat. Det var den första bilen från Morgan Motor Company som hade ett chassi i aluminium.1280px-MorganAeroMax

Aero 8 har en BMW V8-motor i en bil som väger betydligt mindre än en BMW M3 och till och med mindre än en BMW Z4. Detta gör bilen kraftfull och snabb, snabbare än Morgan Motor Companys tidigare bilmodell Morgan +8. Allt detta sammanlagt gjorde att tidningen Autoweek kallade Aeoro 8:s prestation för värdig en superbil. Bilen kritiserades dock för sitt utseende, som vissa tyckte gjorde att bilen såg vindögd ut. Tillverkarna försvarade till en början designen genom att hävda att den var gjord för att bilen skulle bli så aerodynamisk som möjligt, men år 2007 ändrade Morgan Motor Company designen på Aero 8:s framdel så att den mer liknade modellen Aeromax. Morgan Aeromax är kupéversionen av Aero 8, och det är en modell som flera kända britter har varit ägare till, bland annat Richard Hammond (från ansedda bilmagasinet Top Gear) och Rowan Atkinson. Förutom Aero 8 och Aeromax finns också Morgan Aero SuperSports, som är en version av Aeromax med targatak.

Den senaste serien av Aero 8, serie V, presenterades i mars 2015, och har en toppfart på mer än 270 kilometer i timmen. Den kan göra 0-100 på 4,5 sekunder.

Samtliga bilar i Aero 8-modellen byggs i Morgan Motor Companys fabrik i Malvern Link i England, där de kan sätta ihop upp till fjorton bilar i veckan. Om du är en bilförsäljare som gärna skulle vilja köpa in några bilar från Morgan Motor Company, men behöver få in pengar från dina fakturor för att kunna genomföra köpet, kan en lösning vara att sälja dina fakturor. Du kan få hjälp med fakturaköp på Fakturino.se, och få in pengarna från dina fakturor snabbt och säkert.