Bilar med klassisk design

Det finns många bilmodeller som är väl hågkomna över hela världen för sin distinkta och unika design. Även om du inte själv känner till märket på en bilmodell, känner du säkert igen den klassiska stilen gång på gång i filmer, TV-serier och gamla fotografier. Bland dessa finns bilar som Mini Cooper och modeller från Morgan Motor Company.

Du kanske undrar Hur mycket kostar en ny Mini Cooper? Hos Holmgrens Bil hittar du svaret. Varumärket Mini grundades år 1969 och ägs sedan 2000 av det tyska bilföretaget BMW. Varumärket Mini används av dem för att beteckna en linje av mindre bilar som byggs i Nederländerna och England. Den lilla bilen har en distinkt design med en utrymmessparande layout för framhjulen, vilket gör det möjligt att använda 80 % av utrymmet till bagage och passagerare.

Mini Cooper

Många ser Mini som en brittisk motsvarighet till Volkswagens tyska Beetle. Bland de mer sportiga modellerna hittar vi Mini Cooper och Cooper S, som har använts som rallybilar och vunnit rallyt i Monte Carlo fyra gånger. En naturlig fråga är ”hur mycket kostar en ny Mini Cooper”? Kostnaden kan variera beroende på flera olika faktorer, men hos Holmgrens Bil hittar du svaret.

Morgan Motor Company

Morgan Motor Company är ett bilföretag från England som har framställt bilar sedan de påbörjade sin verksamhet år 1910. Företaget skapar bilar med en unik design där även trä ingår vilket är ett ovanligt val inom bilbranschen. För att få en specialtillverkad bil från Morgan Motor Company kan du behöva vänta mellan ett halvår upp till tio år.

En av de klassiska modellerna från Morgan är deras variant Morgan 4/4, som har fyra cylindrar och fyra hjul. Denna modell introducerades redan år 1936, och har producerats ända sedan dess. Detta ger företaget ett världsrekord vad gäller att tillverka samma bilmodell i ett sträck.